16-11-11

Kinderklimaatakkoord - 11.11.11 in samenwerking met Bond Beter Leefmilieu

Wetenschappers zijn het er over eens dat de huidige klimaatverandering niet enkel toe te schrijven is aan natuurlijke factoren, maar dat de mens daar ook in belangrijke mate een aandeel in heeft!

De belangrijkste veranderingen in het klimaat en de gevolgen hiervan (extreme droogte, overstromingen, toename van stormen en orkanen, gebrek aan water, …) laten zich vandaag vooral voelen bij de bevolking in het Zuiden. De belangrijkste oorzaken, op de eerste plaats de uitstoot van CO2 , zijn echter te vinden in het Noorden.

De problemen door de klimaatverandering in het Zuiden zijn een gevolg van ons gedrag!

 

11.11.11 deed een oproep om een klimaatakkoord te ondertekenen! Voor kinderen werkten ze een kinderklimaatakkoord uit. De leerlingen van derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar kregen allemaal een vlinder. De ene kant toverden ze om tot een kleurrijke, opvallende vlinder. Op de andere zijde noteerden ze wat zij kunnen doen om zorg te dragen voor de aarde.

 

De vlinder is een symbool voor het mooie Yasuni-regenwoud, een groot bos in het midden van het Zuid-Amerikaanse land Ecuador. Het is een oproep om mee te strijden voor het behoud van dat woud en onze aarde! Onderteken het klimaatakkoord en laat het Zuiden de rekening niet betalen voor wat wij met het klimaat uitspoken!

 

De mooie vlinders worden bezorgd aan het provinciaal secretariaat en zij zorgen dat alle vlinders van alle deelnemende scholen terechtkomen bij de Belgische delegatie die deelneemt aan de klimaattop in Durban in Zuid-Afrika!  

14:14 Gepost door Het MOS-team | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |