14-03-12

wereldwaterdag

Naar aanleiding van de Wereldwaterdag van 22 maart neemt onze school deel aan de actie “Kranig Water”. Gedurende een volledige week (19-23 maart) drinken wij enkel kraantjeswater! Op die manier vermijden we heel wat verpakkingsafval.

We vragen de leerlingen om geen verpakte drankjes mee naar school te brengen. Elke leerling brengt de drinkbus mee, gevuld met kraantjeswater. Op school zelf zijn er bekers en waterkannen die met gezond kraantjeswater zullen worden gevuld.

Kraantjeswater is goed voor de gezondheid! Voor het uit de kraan komt heeft het een strenge controle doorstaan. Kraantjeswater wordt bovendien meer gecontroleerd dan het water in flessen, het kost 200 tot 600 keer minder dan flessenwater en het brengt geen afval met zich mee.

Kraantjeswater heeft dus heel wat sterke punten: lekker, gezond, veilig, voordelig, verpakkingsvrij, ecologisch, altijd en overal beschikbaar!

Het afval van drankverpakkingen is een grote belasting voor het milieu. Zelfs als het wordt gerecycleerd zorgt het nog altijd voor een aanzienlijke uitstoot van CO2. Bij kraantjeswater is dat niet het geval. Dat zal het 6de leerjaar voor ons berekenen!

Met dank voor uw medewerking!

 

Onthoud : Het beste afval is geen afval !!

Onze slogan voor volgende week: Wees tapper, drink kranig !!

22:58 Gepost door Het MOS-team | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.