20-02-13

GBS De Vierklaver Gavere doet mee met Dikketruiendag 2013!

Als MOS-school hebben we reeds een voorbeeldige milieuzorgwerking. Een greep uit onze acties:  gebruik van hervulbare drinkbekers, kraantjeswater en drinkfonteintjes, wekelijkse fruitdag, gebruik brooddozen, kippen op school, insectenhuisje, groente- en bloementuin, vogelhuisjes, compostvat,… We sparen ook energie met kleine inspanningen: deuren sluiten, lichten doven, verminderd papierverbruik, momenteel een vernieuwd energiezuiniger lichtnet in alle klassen,  enz.).

Dikketruiendag zal woensdag niet onopgemerkt voorbij gaan. Traditiegetrouw hebben we een aantal acties gepland.

1.       Een graadje minder warm: extra dikke trui!

De verwarming staat een graadje lager in onze schoolgebouwen. Zo verminderen we de CO₂-uitstoot. Daarom zitten we die dag extra warm in de kleren. Bij voorkeur in de kledij van een ‘buitenberoep’; zoals: postbode, politieagent, vuilnisman, landbouwer, tuinier, straatwerker, …

2.       We organiseren een ‘gezonde luchtklas’!

Dit betekent dat alle leerlingen een uurtje les krijgen in  een buitenklasje, lekker in de openlucht!

3.       Ik kom milieuvriendelijk naar school!

Maar al te dikwijls nemen we de auto voor kleine afstanden, ook om naar school te gaan. Wie komt op woensdag 20 februari op een milieuvriendelijke manier naar school? Neem de fiets, ga te voet, neem de step of de rolschaatsen,… en draag zo je steentje bij tot een mooiere en gezondere wereld!

17:51 Gepost door Het MOS-team | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.