15-04-13

walk for water

In de week van 18 tot 22 maart deden wij mee aan  de actie “Kranig Water”. Gedurende deze volledige week dronken wij enkel kraantjeswater! Op die manier vermeden we heel wat verpakkingsafval. Elk kind had een waterdrinkbus mee en op school waren er bekers en waterkannen!

Kraantjeswater heeft heel wat sterke punten: lekker, gezond, veilig, voordelig, verpakkingsvrij, ecologisch, altijd en overal beschikbaar! Dit vraagt slechts een kleine inspanning van ons.

 

Maar wist u ook dat sommige kinderen in de wereld elke dag 6 km moeten stappen om aan drinkbaar water te geraken?

Ook dat hebben onze kinderen aan den lijve ondervonden!

Op vrijdag 22 maart, wereldwaterdag, deden wij de “Walk for Water”. De leerlingen, kleuters èn lager, werden in 12 groepjes verdeeld. Als wij samen 6 km konden rondmaken viel er per groep een letter te verdienen. Wij hebben niet enkel gestapt maar ook gefietst en gelopen, er was een springopdracht, een evenwichtsomloop en een  opdracht met rolplanken! Bij al onze opdrachten hadden we de taak om samen te werken, elkaar te helpen èn een zware waterkan mee te zeulen. We deden dat schitterend, maakten mèèr dan 6 km en met de 12 letters konden we de slogan ‘walk for water’ vormen. Wandelen voor water: voor ons eenmalig maar voor kinderen in andere, verre landen een dagelijkse karwei…

 

13:01 Gepost door Het MOS-team | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |